Katherine School of the Air

Vi var i dag (den 27. juli 2012) ude og se Katherine School Of The Air.

Katherine School of the Air praler med at have "verdens største klasseværelse". Det er ca. 30 gange så stort som hele Danmark.

Det er en skole hvor man kan se hvordan de går i skole i Katherine School Of The Air. De har en meget anderledes måde at gå i skole på, de arbejder nemlig med computere hvor de snakker og skriver med hinanden. De har også det største klasseværelse på jorden og det fylder 1350,000 kvadrat kilometer (det betyder at det en stor firkant med ca. 1100 km på hver side) (det svarer til omkring 30 danmarker) (og så har de ikke engang talt London, Filipinerne, Indonesien, Mexico, andre dele af Australien, og en hel masse andre steder på jorden hvor skolens elever også bor) men der er kun 240 elever i skolen til at fylde det ud. De 240 elever bor på steder med omkring 2-5 personer der går i den skole og med over 100 km til nærmeste klassekammerat.

Eller, på en anden måde: hvis eleverne på Gauerslund skole skulle spredes lige så meget, som eleverne her, så skulle vi deles ud over ca. 60 gange Danmarks areal.

Undervisningen

Når eleverne skal ind til skolen for at få lov til at blive undervist der koster det 300 dollars (en australask dollar er 6 kroner værd ) for et år men det indkludere også gratis internet adgang og en ny computer hvis den gamle bliver smadret. Internetadgang betyder, at man skal flyve en hel satellit-station med parabolantenne ud til det sted, hvor eleven bor - det koster 12.000 australske dollars.

Eleverne mødes kun 3 gange om året for at holde fest på skolen bla. sportsdag og svømmeundervisning. Eleverne får sendt deres skolesager ud med post der bliver fløjet ned til dem så det kan godt tage en uges tid før det kommer. Lærerne sidder i et tvstudie og underviser eleverne mens eleverne sidder derhjemme og arbejder.

Indtil for nogle år siden (i år 2005 for at være helt præcis) arbejdede eleverne med radioer istedet for computere. Det er der faktisk en sjov historie om. Der var engang en dreng der fandt ud af hvordan man lavede støj på en af radioerne så han kunne tage ud at fiske istedet for at arbejde. Hver årgang har en times skole undervisning per dag men de lærer stadig lige så meget som børn på en almindelig skole. Fredag er nogle gange en fridag for eleverne mens den andre gange er en helt normal skoledag.

Inde på skolen har de et kort over hvor der bor elever fra hele nord teritoriet.

Lærene kører nogle gange ud til elever der bor 1000 km væk for at se hvordan det går med arbejdet.

Tilbage til oversigten