Efterskrift, Darwin

Onsdag, 4. juli, aften, Darwin

Kære allesammen

I skal lige hilse på det nyeste medlem af vores rejsende familie: Bertha, som har sluttet sig til os i dag.

Bertha er 5 år gammel, og indtil vi mødtes, boede hun hos en brugtvognsforhandler i udkanten af Darwin by, ude ved siden af Stuart Highway.

Som det ses af billedet til højre tilhører hun nu, efter at hun og Bo har været til fælles fremstilling på det lokale motorkontor, lovformeligt os.

Hjemmefra havde vi undersøgt forskellige muligheder for at leje en 4-hjulstrækker til at udforske de øde ørkenområder her i det nordlige Australien. Det viste sig hurtigt, at lejen af sådan en tingest i 3 måneder, plus betaling for at aflevere den 3000 km. væk i Perth, ville koste det samme som at købe en, og så bare køre den i havnen i Perth inden vi tog hjem

Det syntes vi alligevel ikke, at vi havde råd til!

Der er også forskellige backpacker-biler. På opslagstavlerne på alle vandrehjem hænger et utal af opslag om gamle stationcars, der kan fås, komplet med campingsudstyr og alt muligt, for omkring 15-20.000 danske kroner. Priserne falder drastisk, jo tættere ejeren kommer på at skulle flyve hjem, til gengæld har de fleste af dem mindst 20 år på bagen og har været Australien rundt adskillige gange med ejere, der kun lige skulle holde dem kørende i 3 måneder. Som der stod på et af opslagene: "løbende vedligeholdt - fik nye indvendige dørhåndtag sidste år".

Det turde vi alligevel ikke køre ud i ørkenen med!

Så den første dag i Darwin tilbragte Bo med at vandre rundt i varmen mellem byens brugtvognsforhandlere, indtil valget endte med at falde på Bertha. Efter et par urolige nætter, hvor 100.000 kroner hang et eller andet sted i intetheden mellem Sydbank derhjemme og forhandlerens bank hernede, kunne vi hente Bertha i dag, og køre til motorkontoret. Det er intet problem at indregistrere en bil hernede: de skulle se et pas og et bevis på, at vi boede et sted i Australien. Det sidste var vi lidt bekymrede for, men en kvittering fra vandrehjemmet (hvor der stod, at vi skulle checke ud i morgen!) var rigeligt bevis for, at vi er solide fastboende borgere. No worries, som de siger til alt hernede.

Så nu glæder vi os til at dele vores tilværelse med Bertha de næste tre måneder, og håber, at vi kan finde en køber til hende igen, når vi kommer til Perth. Mon ikke det lykkes.

Tilbage til oversigten